COCA DE LLARDONS
Ja sabeu que si penjo una recepta és que és fàcil bona i d'èxit assegurat.
Aquest
cop li toca a la coca de llardons. Jo he de dir que mai m'havien
agradat aquestes coques, o perquè no tenien gust de llardons, o perquè
la pasta tenia més gust que la resta, o perquè era massa greixosa, o
perquè era dura com una mala cosa... no se per mil raons; el que si que
tenia clar és que no m'agradaven.
Doncs un dia, una
companya de la feina en va portar una , i jo el que tinc és que sóc
educada i diplomàtica i sobretot, sobretot, tot i que no m'agradi
quelcom de menjar, de tant en tant ho torno a tastar perquè se
empíricament que els gustos canvien (que m'ho diguin a mi amb les
pinyes!).
Doncs això la vaig tastar, i va ser la millor
coca de llardons que he tastat en la meva vida! Quina cosa més
bona!!!!! I ahir vaig tenir un bon motiu per a fer-la per primer cop.
Es
tractava de celebrar el meu primer aniversari amb la Coral La Floresta,
i em feia gràcia fer-ne una, compartir amb ells uns delicadesa com
aquesta, i tot i ser el primer cop, va sortir boníiiiiisima! Així que
no te misteris, tothom la pot fer!
Aquí teniu els ingredients i com es fa:
Pasta de full
Llardons
sucre
Pinyons
Pre-escalfeu el forn, a dalt i a baix a 200 graus.
Amb
el corró, estireu una mica la pasta de full directament a sobre del
paper que duu, i ho poseu (amb el paper) a una plata de forn.
Esmicoleu
els llardons amb l'ajut d'un morter (i de tant en tant aneu picant
llardons, jo em vaig limitar a aquells que són tan durs que no es
podran aprofitar jiji tremenda excusa!)
Poseu sucre
damunt la pasta de full, sent força generosos. I al damunt del sucre,
els llardons esmicolats. També podeu posar-hi pinyons, tot i que jo els
vaig reservar per la capa del damunt.
Estireu una altra
pasta de full (o la meitat d'un gran, això dependrà de lo gran que
voldreu la coca), i ho poseu sense el paper, damunt del que ja teníeu
amb el sucre i els llardons, i repetiu l'operació, primer el sucre i
després els llardons, i aquí si que jo hi vaig tirar els pinyons.
Tanqueu
la vora de tota la coca amb els dits. Agafeu el corrí, i apreteu la
coca per tot arreu, per compactar les dues capes, i que els llardons i
el sucre no quedin solts per damunt. Sembla que un cop aixequis el corró
hagis d'endur-te-ho tot, però no, es queda allà tot enganxadet.
Apagueu
el gratinador del forn, i fiqueu la coca, a mitja alçada, durant uns 15
minuts. Si la pasta de full es butllofa, es punxa amb un escuradents.
I a gaudir!
Gràcies Dolors!
ps)Avui en faré una per la família, perquè no la van poder tastar i així podré fer-li una foto ......per donar enveja principalment!
Si la voleu consultar més endevant, la trobareu a la pestanya de les receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada