dilluns, 4 de març del 2013

Palmeres de pasta de full

Aquest cop toca recepta!

Tot i que ara la veieu a la plana principal, en guardaré una còpia a la pestanya de receptes.

Aquesta, és com totes les que penjo, súper fàcil, i moooooolt resultona, d'aquelles que les fas en 5 minuts, les portes a casa d'algú i es queden de pasta de boniato!

M'encanta xafardejar blogs, tant de cuina, com de maquillatge, de costura... be de temes molts diversos i xafardejant el de www.isassaweis.com, vaig trobar aquesta recepta, de la que ella no és ni molt menys la creadora, però és d'ella d'on l'he après, tot i que jo, ejem, ejem, l'he millorat, li he donat el meu toc personal. I dic que no és d'ella, perquè la meva germana ja la sabia fer, però no me l'havia compartit...

A veure, ens caldrà:
Sucre
1 paquet de pasta de full ( jo faig servir la fresca del Mercadona, però al lidl, també en tenen i surt molt bona)
Aigua

Encenem el forn i el preescalfem a 210 graus.

Primer  de tot, escampem sucre damunt el marbre i al damunt hi estendrem la pasta de full. Cal reservar el paper on està embolicat el full, ja que l'aprofitarem per a enformar les palmeres.

Escampem sucre per damunt de la pasta de full i amb l'ajut d'un corró , o a falta de tenir-ne un, amb una ampolla, premem be, per tal que s'impregni el sucre per les dues cares.


Tot seguit, dobleguem els dos extrems fins a la meitat, i repetim l'operació, sucre, i premsa
Aquí he plegat la banda esquerra
Aquí ja està plegada la banda dreta, i un segon cop la banda esquerre, i afegit sucre de nou



 








Amb un ganivet que talli be, anem fent trossos d'1 cm. d'amplada més o menys


 Posem el paper on anava embolicat el full a una plata de forn, i al damunt les palmeres, deixant prou espai entre elles perquè doblaran la seva mida, i si no s'enganxaran entre elles.

Fem una mica d'almívar en un cassó de la següent forma: 1 tasseta de cafè de sucre, i 1 tasseta d'aigua. Ho posem a foc mig, sense deixar de remenar, fins que veiem que agafa consistència (aprox. 10-15 minuts), i pintem generosament cada palmera. Ho enformen durant 10 minuts a 210 graus, vigilant que no es cremin  i ja les tindreu !



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bonissimes dono fe!

Jordi ha dit...

seeeeee.. !!!!! gran tutorial i millor resultat !!! un petonaç!!!